Systemy HVAC, Detekcji Gazów i Sterowania Procesem dla Branży Spożywczej i Przetwórczej
Najwyższe standardy jakości
i niezawodności w każdej sytuacji
W oparciu o wieloletnią wiedzę i bogate doświadczenie kadry inżynierskiej, Introl od lat współpracuje z przedsiębiorstwami z sektora produkcji i przetwórstwa żywności. Zaimplementowane rozwiązania znacząco zautomatyzowały procesy produkcyjne oraz wprowadziły coraz to bardziej zaawansowane standardy monitoringu produkcji. Nasze rozwiązania, które są zgodne z obowiązującymi przepisami branżowymi, obejmują takie obszary działania jak:
- układy do pomiaru temperatury, ciśnienia i przepływu cieczy
- układy do detekcji stężenia wszelkich gazów
- układy badania stężeń roztworów ciekłych za pomocą refraktometrów
- zrobotyzowane stanowiska do paletyzacji i depaletyzacji
- systemy monitorowania zużycia mediów produkcyjnych
- systemy wentylacji i klimatyzacji HVAC (heating, ventilation, air conditioning)
- systemy pomiaru poziomu w zbiornikach
- stanowiska transportu materiałów sypkich oraz zapakowanych produktów
- projekty, realizacja oraz modernizacja zautomatyzowanych linii produkcyjnych
Zaufali nam
Współpracujemy z najlepszymi w swoich kategoriach
Automatyzacja i Sterowanie Procesami w Branży Spożywczej:
Poprawa Wydajności i Obniżenie Kosztów Produkcji
Wdrażanie ciekawych rozwiązań poprzez automatyzację i sterowanie procesami produkcyjnymi realizowanymi przez nasz zespół inżynierów w branży spożywczej ma bezpośredni wpływ na jakość i efektywność produkcji. A za jakością rozwiązań pojawia się:
- poprawa wydajności
- obniżenie kosztów produkcji
- pozyskiwanie nowych klientów na terenie wspólnego rynku UE
- zmniejszenie liczby odpadów
- wprowadzenie dobrej praktyki produkcyjnej
- akredytacja i certyfikacja zgodna z ISO oraz HACCP